Dnes má meniny Valentína

11.10.2006 Celý región

Ženské meno Valentína má latinský pôvod s významom \"je zdravá a silná\". Nositeľky tohto nezvyčajného krstného mena oslovujeme aj Vali, Valinka, Valentínka, T...
Ženské meno Valentína má latinský pôvod s významom \"je zdravá a silná\". Nositeľky tohto nezvyčajného krstného mena oslovujeme aj Vali, Valinka, Valentínka, Tina, Tinka.

Keď skúmame Valentíny, všimneme si, že sú to veľmi odhodlané, energické, odvážne, vytrvalé a nežné bytosti. Niekedy sú dosť podozrievavé. Valentíny majú sklon uzatvárať sa do seba a konať svojhlavo. Neúspechy im spôsobujú smútok, ale nezastavia ich. Sedí im humanitne zamerané štúdium a povolanie, v rámci ktorého môžu pomáhať hendikepovaným. Majú v sebe zvláštnu ochrannú silu a jedinečné ľudské vyžarovanie. Valentíny sú dámy s veľkou vitalitou a pevným zdravím. Ich slabými miestami môžu byť však žalúdok, pľúca a pokožka. Do stravy by mali zaradiť najmä bio mliečne výrobky a dopĺňať si vitamíny skupiny B. Valentíny ovplyvňuje planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú oranžová a zelená. Ochranné rastliny palina a saturejka, ochranné kamene zafír a sardónyx.
(TASR)
 

Vyberte región